Te veel of te weinig energie kan dat?

Jazeker! De energie die je hebt bepaalt voor een groot deel jouw leven. Jouw energie-niveau bepaalt je humeur en hoeveel je voor elkaar kunt krijgen op een dag. Hoe beter jouw vitaliteit in balans is, des te meer haal je alles uit het leven.

Te weinig energie

Als je bij jezelf herkent dat bij stress of een negatieve ervaring je in een bepaalde situatie een soort vermijdend gedrag vertoont. Het gevoel van je afschuift of er wispelturig door wordt, dan wordt de energiestroom minder. Er is dan sprake van een onder-energie. Uiteindelijk ontstaat er in je lichaam of mind (geest) een soort verkramping. Een onbalans.

Te veel energie

Ergens juist heel heftig op reageren, een soort overcompenseren dat kan ook. Dan is er sprake van een (te)veel aan energie; over-energie welke de vitaliteits-stroom juist blokkeert. Bijvoorbeeld als je een verlies hebt meegemaakt in je familie of vriendenkring en je daar vervolgens extreem op blijft focussen. Een onbalans.

Praktijk fris

Zoeken naar evenwicht en balans

In beide gevallen is het juist de key om op zoek te gaan naar evenwicht en dus balans. Zodat de energie weer kan gaan stromen. Hoe kan ook iemand een helder besluit nemen als degene niet weet of zich niet bewust is wat hem of haar blokkeert of beperkt? We denken zelf vaak goed te weten doordat we erover hebben gelezen of gehoord hebben wat goed voor ons is.

“Helen is overbruggen van de kloof tussen lichaam en geest”

We leggen het met de wil van ons lichaam op, alleen vergeten we daarbij te voelen en te luisteren naar ons lichaam zelf.
Heel mooi omschreven: “Helen is overbruggen van de kloof tussen lichaam en geest”

line

Hulp bij het vinden van rust

Dit is wat ik doe, mensen helpen zelfbewust te worden en inzicht te geven in reacties of gedragingen die stress kunnen geven. Om uiteindelijk meer rust bij zichzelf te vinden. Daarna kan je weer door gaan, misschien op een andere manier, maar met frisse energie en een heldere mindset. Neem gerust contact met mij op via het contactformulier of bel als je extra informatie wilt hebben naar 06 51 75 04 31