Wat is Kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waar naar de mens in zijn geheel wordt gekeken. Waar het lichaam en geest één zijn. Het allermooiste van Kinesiologie is dat jouw lichaam zelf vertelt waar de balans verstoord is geraakt. De letterlijke vertaling van Kinesiologie is overigens bewegingsleer.

Tijdens een consult kijk ik goed naar de samenhang tussen spiergroepen, meridianen en organen. Dit hoort in balans en harmonie te zijn waarbij emoties ook een belangrijke rol spelen. Door het uitvoeren van onder andere een spiertest wordt er gekeken waar de verstoring van de balans is.

Spiertest

Dit is een test waarbij ik met zachte spierdruk jouw lichaam test. Het is zeker geen krachtmeting en zodoende voor jong en ouder prima geschikt. Met een spiertest test ik de energie in het systeem. Er kan weinig of juist te veel energie zijn.
Bij zowel weinig als veel energie kan een blokkade in je energiestroom de veroorzaker zijn van de onbalans. Doordat door de spiertest duidelijk is waar de blokkade zit, kunnen we samen een plan van aanpak maken.

Waar ontstaan jouw klachten?

Zo test ik uit waardoor je klachten zijn ontstaan en test ik ook uit wat ervoor nodig is om het te veranderen. Zo maken we de balans op van oorzaak, gevolg, verandering en uiteindelijk de oplossing. De spiertest geeft de indicatie, waardoor je kunt werken met het zelf herstellend vermogen van jouw lichaam.

Waar wordt op getest

Om een compleet beeld te krijgen test ik op verschillende gebieden:

fysieke lichaam

voeding

emotioneel of energetisch gebied

Kinesologie_praktijk_fris

Waar werkt het voor?

De correctietechnieken werken op je energiebanen onder andere meridianen, je fysieke lichaam, het lymfesysteem i.v.m. afvalstoffen en/of je bloedsysteem. Maar zeker ook op je mind, door stress reducerende technieken. Het allermooiste van Kinesiologie is dat het lichaam zelf vertelt waar er aandacht moet komen om de balans te herstellen.

Meer weten over Kinesiologie bij Praktijk Fris

Het liefste wat ik doe is jou helpen met het vinden van de beste balans voor jouw lichaam. Wil jij bij jouw zoektocht naar de beste balans mijn hulp inschakelen? Of wil je meer weten over wat Kinesiologie voor jou kan betekenen? Via het contactformulier kun je alvast jouw vraag kwijt. Ik zorg dat ik zo snel als mogelijk contact met jou opneem. Kun je niet wachten dan maak ik graag een belafspraak met je van 10 minuten.