-een ervaring uit de praktijk-

Tijdens een gesprek vertelde ze me dat haar eerdaags een operatie aan haar knie te wachten stond. Waarop ze direct zei : “Het moet echt gebeuren de pijn is nu heel vervelend en beperkend, dus ik ga dat laten doen “  Bleek dat ze in het verleden (meer dan 15 jr terug) eerder aan haar knie was geopereerd en dit nu weer echt noodzakelijk was.

De operatie toen was goed gegaan, alleen de revalidatie daarna duurde erg lang.
Al met al was dit een langdurig traject geweest. Doordat ze verder in het gesprek nog een aantal keer benadrukte dat ze “het echt ging doen, het echt moest gebeuren” vroeg ik aan haar of ze er tegenop zag.  Met een diepe zucht: “Ja toch wel”

Zo kwam het dat ze een afspraak maakte, voor het moment van de operatie.

Het consult ging, zonder in details te treden, over de spanning voor de operatie, maar ook een stukje zorg voor daarna. Met behulp van de spiertest gaf haar lichaam aan welke punten nodig waren te behandelen. Het allermooiste wat mij betreft van kinesiologie, het lichaam geeft het zelf aan.

Door deze punten te behandelen, haar te laten vertellen en met open vragen haar zelf inzichten te geven heeft ze aan het einde van de behandeling emoties losgelaten en ontspanning hiervoor terug gekregen. De stress die het lichaam/systeem aan het begin van de behandeling liet zien heb ik nagetest en deze was er niet meer.

Ze verliet de praktijk met de opmerking, “ik voel me heel relaxed en ontspannen nu “
Super fijn, dat punt had ze in ieder geval bereikt

Heel benieuwd was ik naar haar ervaring van de operatie en daarna.
Een aantal dagen later kreeg ik een berichtje dat ze heel rustig en relaxed was gebleven. Ze had niet meer opgezien tegen de operatie en zelfs de anesthesist had de mooie opmerking gemaakt: “Mevrouw wat bent u ontspannen”

En de revalidatie: deze gaat nu voorspoedig!

Dankbaar dat kinesiologie zo een mooie ondersteuning kan bieden.

Eline de Jong – Praktijk Fris
Nb: Een ervaring die ik gelukkig met jullie mag delen, dit heb ik uiteraard eerst even nagevraagd.

line

Hulp bij begrip en inzicht

Wil jij ook bewuster leven, zonder blokkades en weer lekker in je vel zitten? Ik help jou graag! Via mijn contactformulier kunnen we al virtueel kennismaken, spreek je mij liever eerst telefonisch? Neem dan gerust contact met mij op via 06 51 75 04 31