Blog-positief-andere-lading-fullIn deze tijd veranderen er dagelijks veel dingen, het vergt aanpassing en de dagelijkse dingen zijn niet altijd meer zo vanzelfsprekend. Dit kan veel extra energie kosten.
Vermoeidheid, irritatie, stress liggen nu meer op de loer dan gewoonlijk.

Eigenlijk heb je zelf een keuze hoe met deze vaak opgelegde veranderingen om te gaan;
Er vol tegenin of meebewegen ?
Je hierbij afvragend;  Wat voelt voor mij goed ? Waar krijg ik energie van ? Of wat kost mij het minste energie ?

Een persoonlijke anekdote van een persoonlijke plotselinge verandering in deze tijd:

Laat ik beginnen met een vraag: volg jij het nieuws dagelijks ?
Ikzelf persoonlijk niet, al die ellende en negatieve informatie daar knap ik niet van op.
Neem ik het C. virus serieus ?  Jazeker!
Laat ik mijn dagelijkse activiteiten erdoor bepalen ? Dat probeer ik zo min mogelijk.

Ondertussen trek ik er regelmatig op uit voor een stevige wandeling, sport ik en eet ik gezond.
Doe ook zo nu en dan even helemaal niets, heerlijk. Daarnaast slik ik extra vitamines. Kortom wat voor mij werkt:  ik let op mijn eigen immuunsysteem op een zo ontspannen mogelijke manier.

Toch kan het zomaar gebeuren.

Uit het niets, voelde ik mij minder fit dan schiet de vraag even door je hoofd; het zal toch niet?
Jawel dus!  Besmet met het Covid – virus.

Meteen in de regelmodus. Komende afspraken afzeggen, maar belangrijker wie heb ik nog gezien ? Wie kan ik eventueel besmet hebben ? Gelukkig waren dit niet heel veel opties, maar toch een onrustig gevoel bekroop me toen wel!

De personen op de hoogte gesteld met een duidelijke brief van de GGD (top geregeld trouwens) , een familieberaad gehouden. Met man en drie pubers in quarantaine… ze waren niet heel blij, maar eigenlijk ook relaxed.

Zelf was ik een uurtje onrustig, verschillende gedachten gingen met me aan de haal.
Toen heb ik bewust een moment voor mijzelf genomen.
Stress-release technieken bij mijzelf toegepast en echt gedacht:  Het is zoals het is!
Ik kan er ontzettend van gaan balen, heel angstig worden, er vol tegenin gaan of meebewegen.
Dat laatste was voor mij het belangrijkste en kostte het minste (negatieve) energie.

Waar het ook aan ligt: door dicht bij mijzelf te blijven, een positieve mindset ,  geen angst voelende dankzij verschillende stress release technieken, ondersteunende frequentiechips te dragen, vitamines te slikken, een immuunsysteem waar aandacht aan is besteed of simpelweg
Geluk ?

Wie zal het zeggen…  Dankbaar mag ik zijn, dat mijn gezin en ik de stress die velen voelen door een besmetting, niet hebben ervaren. En uiteindelijk met (zeer) milde klachten dit heb doorstaan.

Eigenlijk ben ik meer druk geweest met hele lieve mensen geruststellen!