Als een golf

Het overkomt ons allemaal weleens. Je reageert plotseling heftiger dan eigenlijk de bedoeling was. Thuis of op je werk, echt vervelend vaak ook net tegen de verkeerde. Of een ogenschijnlijk onschuldige situatie maakt dat je je uit het veld geslagen voelt, misschien wel erg verdrietig.

Hoe komt dit nu ? Misschien door je karakter, stress van het werk, gedoe thuis of een onrustige tijd ? Zeker dit kan allemaal van invloed zijn. Vooral stress is een boosdoener.

Stress is een ruim begrip en juist niet voor iedereen hetzelfde. Wat wel zo is, de helft van onze ziektes zijn stress gerelateerd. Het is belangrijk om te weten wat stress oorzaken in jouw leven zijn.

Als een golf

Ben jij je bewust van jouw stressreactie ?

Veel hangt samen met onopgeloste emotionele oorzaken. Iets wat je hebt meegemaakt in het verleden of bij een van je ouders, kan voor jou van invloed zijn. Deze emotionele stress uit het verleden speelt een belangrijke rol in je reactie op een (lastige) situatie in het heden.

Eigenlijk is de lastige situatie nu een trigger om de “oude” emotionele stress in volle glorie te laten verschijnen. Hier kan je niets aan doen.

Hoe heftiger de stress; hoe groter de kans dat je hersenen primair reageren. Alsof het een vecht – of vlucht situatie betreft. Wat volgt is een overlevingsreactie.
Je wordt bijvoorbeeld heel boos of juist heel verdrietig. Een reactie die zo heftig kan zijn dat die niet in relatie staat tot de huidige situatie. Het spoelt als een golf over je heen.

Je kan dit bijvoorbeeld al merken bij het horen van een bepaald liedje. Je waant je weer in een bepaalde situatie met een blij of misschien wel verdrietig gevoel. Het liedje is voor jou de trigger voor die emotie. Dit ervaar je bewust, maar zo zijn er nog veel meer onbewuste koppelingen in ons brein. Waaronder die met emotionele stress.

Fijn om emotionele stress eraf te halen!

Wat nou als deze emotionele stress eraf is ? Dan heb je een keuze. Een keuze hoe te reageren op een situatie.

Die emotionele golf blijft achterwege en ik kan je verzekeren: dat is heerlijk!

Het scheelt enorm veel energie en maakt je leven een stuk relaxter.

Hoe ? Met behulp van kinesiologie.

line

Hulp bij begrip en inzicht

Herken je hier iets in of ben je nieuwsgierig hoe jij jouw leerstijl kan verbeteren, stress kan reduceren en bijvoorbeeld voor een groep kan spreken of ook onder stress kan blijven bewegen?

Heel graag ben ik bereikbaar voor nadere toelichting of een afspraak – Eline de Jong Via mijn contactformulier kunnen we al virtueel kennismaken, spreek je mij liever eerst telefonisch? Neem dan gerust contact met mij op via 06 51 75 04 31